Egy könyv a vírusról gyerekeknek

Egy könyv a vírusról gyerekeknek

A koronavírus-járvány mindannyiunk életét átformálta, köztük a gyerekekét is. A felnőttek számára is nehéz elfogadni és be tartani a rengeteg új szabályt, pláne a gyerekeknek! Ez a könyv segít számukra megérteni, mi és miért zajlik körülöttük.

Axel Scheffler, a Pipp és Polli sorozat szerzője, Julia Donaldson könyveinek állandó illusztrátora, az egyik legnépszerűbb angol gyerekkönyv-illusztrátor egyedülálló új könyvet jelentetett meg a koronavírus-járványról – és ez a könyv most ingyenesen elérhető, letölthető és terjeszthető bárki számára – a könyv magyarországi kiadójánál, a Pagonynál is. A szerzők, Elizabeth Jenner, Kate Wilson és Nia Roberts gondoskodtak róla, hogy a tetszetős és mókás rajzok mellé pont olyan érdekes szövegek kerüljenek.

A könyv elkészítésében Axel Scheffler orvosokkal, tanárokkal, pszichológusokkal együtt dolgozott, így a tartalom pontos, hiteles és megfelel a 4-10 éves gyerekek igényeinek. Fontos kérdésekre ad választ olyan egyszerű nyelven, amely könnyen befogadható 4-10 éves gyerekek számára is:

  • Mi a koronavírus?
  • Hogyan lehet elkapni ezt a vírust?
  • Mi történik, ha valaki megfertőződik?
  • Miért aggódnak most az emberek annyira emiatt a vírus miatt?
  • Miért van zárva olyan sok hely most? Az óvodák, iskolák is?
  • Miért nem szabad most találkozni a nagypapával, nagymamával?
  • Mit tehetek én, hogy segítsek?

A gyerekeknek nem könnyű elmagyarázni a karantén okait anélkül, hogy megijednének. Mert akár akarjuk, akár nem, most a gyerekekhez is eljutnak olyan információk a koronavírus-járványról, amik félelmet keltenek. De ez a rövid könyv hozzájárul ahhoz is, hogy feldolgozzák a félelmeiket. Mindent elmond a vírusról, amit tudni érdemes anélkül, hogy félelmet keltene.

A kötet letölthető a Pagony kiadó weboldalán!

Share
Betűméret